Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:58  |  21/09/2024

Data i hora oficial

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 49' del mes de novembre de 2021

  • Crònica 49 - Novembre 2021

    Crònica 49 - Novembre 2021

23/11/2021

EDITORIAL | Montmeló es mou per la cooperació

 

I així ho hem demostrat aquest diumenge dia 21, omplint la Quintana d’esport i solidaritat.

 

Diumenge 21, la ciutadania de Montmeló va poder revifar el record d’algun mercat solidari. Jornades on tots i totes ens apleguem al carrer. Associacions, veïns i veïnes i ajuntament col·laborem per tal de recaptar diners i destinar-los a projectes de cooperació, a ajudar als més vulnerables.

 

Des de l'ajuntament mai hem deixat de treballar per la cooperació, sempre hem assumit que com a ens i en representació de tota la ciutadania, havíem de lluitar contra les desigualtats socials arreu del món. És per això que dintre dels pressupostos municipals sempre hem destinat una partida a finançar projectes, a acompanyar a cooperants i a ONG's i ajudar-los a poder desenvolupar els seus projectes a països amb major risc de pobresa.

 

L'ajuntament de Montmeló és soci del Fons Català de Cooperació des del 1996. El passat 5 d'octubre es va decidir fer un pas més i signar un conveni amb aquest ens per tal de poder col·laborar en la gestió de la convocatòria de subvencions per a projectes de cooperació i sensibilització. Aquestes subvencions aniran destinades a entitats o persones que duguin a terme o s'hagin implicat en projectes de cooperació internacional. De la mateixa manera, es va assumir el compromís de treballar junts en accions de cooperació directa i en projectes o accions de sensibilització i difusió en l'àmbit de la solidaritat.

 

La signatura d'aquest conveni ens ha d'ajudar a guanyar major efectivitat a l'hora d'assignar ajudes econòmiques a projectes de cooperació, ens ha d'ajudar també a què les nostres convocatòries de subvencions puguin arribar a més gent. I ja que ens hem dotat d'un company de viatge amb tanta experiència en cooperació, com a ajuntament volem reimpulsar l'antic consell de solidaritat transformant-lo en la nova sectorial de cooperació dins del Consell de Poble. És per això que fem una crida la ciutadania a participar-hi en aquesta nova sectorial, a què les persones interessades en temes de cooperació puguem reunir-nos i treballar. Per poder participar-hi només heu d'entrar al web de l'ajuntament i emplenar un formulari o enviar un correu electrònic a participacio@montmelo.cat

 

Montmeló fa molts anys que demostra que és un poble solidari, així ho seguirem demostrant.

 

Imanol Martí | Regidor de Cooperació

 



Data de modificació: 25/11/2021 19:37:35

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss