Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:38  |  21/09/2024

Data i hora oficial

Resumim l'any 2021 per desitjar-vos un Bon Any 2022

  • Bon Any 2022

    Bon Any 2022

31/12/2021

Acabem un any marcat també per la pandèmia. Amb represa d’activitats però sempre amb normes per evitar contagis. Aquest 2021 ha arribat la vacunació a la majoria de la població. No s’han pogut dur a terme totes les activitats culturals previstes però mica en mica s’ha recuperat la normalitat. Acabem l’any però amb una nova variant de covid amb un alt índex de contagis que ens han fet recular i tornar a extremar les precaucions i impedir la celebració d’algunes activitats.

 

Aquest resum del Crònica 2021 no és un resum exhaustiu ni són de bon tros les millors coses o les més importants, però en un any on hem trobat a faltar les reunions, les abraçades i on s’ha posat de manifest la importància de la salut mental, hem triat aquelles que parlen de persones.

 

Gener

  • Fa ja més d’un any, concretament a mitjans del mes de desembre de 2020, l’Ajuntament posava en funcionament la campanya de foment del comerç local amb la voluntat de combatre els efectes de la Covid. S’iniciava la campanya Emociona’t. 
  • Durant els dies 2, 3 i 4 de gener de 2021, vam poder descobrir com s’ho fan els Reis d’Orient per organitzar la distribució de regals per a totes les cases. La Fàbrica dels Reis d’Orient arribava a Montmeló per primera vegada. I el 5 de gener, els Reis d’Orient van passejar durant tres hores i mitja per tots els carrers de Montmeló, envoltats de llum, música, confetti i bombolles.
  • El Dia de Reis, es va iniciar la campanya de vacunació a les persones residents de la residència Can Dotras. Van rebre la vacuna totes les persones residents i la meitat del personal treballador.

 

Febrer

  • A principis del mes de febrer, Marta Ibáñez va deixar el càrrec de regidora per qüestions personals. Marta Ibáñez ha estat regidora de Biodiversitat, Cooperació i Solidaritat, Infància i Joventut, Qualitat Ambiental i Gestió Energètica, Salut Pública i Sostenibilitat i Espais Naturals, durant un any i set mesos.
  • Diumenge 14 de febrer se celebraven les primeres eleccions Covid de la història. Espais amplis per donar els metres de seguretat entre els membres de la mesa i els electors; circuits d’entrada i sortida diferenciats; mampares; gel desinfectant; guants; mascaretes i EPIS van dominar el paisatge electoral.
  • L’Estació Jove de Montmeló va organitzar un cicle d’activitats presencials al carrer, ja que a causa de les restriccions per la pandèmia, els joves no poden fer ús de les instal·lacions de l’Estació Jove.
  • Per la seva part, la gent gran de Montmeló impulsa un Carnaval ple de somnis, amb una caravana “hippie” a la plaça de la Vila perquè la ciutadania es pogués fer fotografies i celebrar el Carnaval de manera simbòlica. El Rei Carnestoltes va segrestar el Crònica i va publicar un ‘Clònica especial’ especial confinament.
  • I també durant el mes de febrer, Montmeló passa a ser un poble sense semàfors amb les obres del pas remuntable entre els carrers de Vic i Dr. Robert

 

Març

  • En el mes de març es posa en funcionament la pista d’skate al costat de l’antic escorxador. una demanda històrica del jovent de Montmeló.
  • Al Museu de Montmeló s’inicien les obres de rehabilitació de la primera planta de l’edifici amb l’objectiu de crear un espai polivalent on on fer exposicions i dur a terme activitats culturals i artístiques.
  • Ajuntament i Incasòl signen un conveni per desenvolupar sòl residencial per habitatge i urbanitzar espais buits a l’entorn de les vies soterrades del ferrocarril, generant així sòl residencial on construir 163 habitatges socials i lliures, així com zones verdes i espai per a equipaments.
  • Per últim, durant el ple del  23 de febrer de 2021, el socialista Imanol Martín pres possessió com a regidor  ocupant el lloc i les carteres de Marta Ibáñez.

 

Abril

  • Salvem la nostra salut, recuperem el servei del CAP. Amb aquest nom, el Consell de Poble va iniciar l’abril passat una recollida de signatures per tal de recuperar els serveis que oferia el nostre Centre de Salut abans de la Covid.
  • Els tallers de la gent gran de Montmeló tornen al format presencial. Amb la relaxació de mesures sanitàries per part del Procicat que van permetre els tallers a l’exterior.
  • L’ajuntament de Montmeló aposta per la cultura amb un Sant Jordi desconfinat. La jornada va ser similar a l’habitual, però amb activitats a l’exterior i amb espais limitats. Durant el Sant Jordi de 2021, la Biblioteca va donar el tret de sortida a la celebració dels 25 anys que es va haver d’ajornar just a l’inici de la pandèmia.

 

Maig

  • A principis de maig l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania un telèfon per donar suport a les persones que han de sol·licitar cita prèvia per la vacunació i facilitar la feina a totes les persones que tenien dubtes per gestionar la cita prèvia.
  • També al maig, l’Ajuntament i Càritas Parroquial Montmeló signen un conveni de col·laboració que regula la subvenció i les aportacions econòmiques del consistori amb aquesta entitat per al proveïment d’aliments a persones o col·lectius en situació de vulnerabilitat social.
  • Per la seva part, El Consell de Poble lliura les 2.866 signatures a l’alcalde per demanar el retorn de les urgències nocturnes del CAP.

 

Juny

  • I  arribem al mes de juny i a la celebració de la Festa Major. Del 24 al 27 de juny, Montmeló som bombolla!. Nombroses i diverses activitats van omplir els dies de festa major de colors, alegria, retrobaments i diversió, mitjançant un sistema de venda d’entrades gratuïtes per regular els espais limitats.
  • I després de la festa major, més de 260 infants es van inscriure al Casal d’Estiu del mes de juliol. Aquest any i donada la demanda de les famílies, el Casal va afegir una cinquena setmana i va ocupar tot el mes de juliol.

 

Juliol 

  • A l’estiu, la Covid no fa vacances. Es van detectat sis positius de Covid-19 al Casal d’estiu i diferents grups bombolla van haver de ser confinats i van haver de fer-se proves PCR
  • Ombra a la zona de jocs infantils de la llosa. L’espai de jocs infantils situat davant l’Estació Jove, es va cobrir amb una triple estructura tèxtil.
  • Per últim destacar que la montmelonina Judith Núñez, després de 19 anys i d’una llarga trajectòria en el món del bàsquet sobre rodes, va fer realitat el somni de competir en uns Jocs Paralímpics, en aquesta ocasió els de Tòquio.

 

Agost

  • Durant el mes d’agost, la celebració de la Patrona es va dur a terme els dies 13, 14 i 15 d'agost. Els Jardins de la Torreta es van consolidar com a espai de celebració amb l'objectiu de tenir control de l'aforament i garantir la distància interpersonal.

 

Setembre

  • La vuitena edició del Fitkam es va celebrar el mes de setembre amb vint-i-dos espectacles i va assolir els seus dos objectius: programar una proposta innovadora i de qualitat i atraure a famílies i programadors.
  • Jornada de portes obertes a La Torreta, el 25 de setembre. El Centre Cultural va oferir una degustació dels tallers del curs 2021-2022, després d’un curs a distància i fent tallers a través de les pantalles.
  • A finals del mes de setembre, l’Ajuntament va fer una sessió informativa dins el plenari del Consell de Poble per explicar i resoldre els dubtes del nou sistema de recollida de residus: els Contenidors intel·ligents.

 

Octubre

  • Començàvem el mes d’octubre amb l’acte de reconeixement al personal sanitari i de record a les víctimes de la Covid-19. L’acte va consistir en una lectura de poemes i música i va comptar amb la participació de les persones que van compartir amb el públic assistent les seves vivències. Un cop acabat l’acte, es va descobrir un mural fet amb trencadís que representa Un arbre de la vida.
  • El mateix dia 1 el Casal de la Gent Gran va obrir de nou les seves portes després d’un any i mig de tancament i e les obres d’adequació del Casal. Aquesta obertura va coincidir amb la Setmana de la Gent Gran, on les activitats i sortides programades van estar marcades pel grau de prudència que recomana la situació.
  • Divendres 8 d’octubre es van iniciar els actes de celebració del 30è aniversari del Circuit amb una taula rodona, una concentració de motos i de vehicles clàssics, van donar forma a la celebració.
  • A mitjans de mes va tenir lloc la reunió entre representants del departament d’Educació i l’Ajuntament per a la concreció del desenvolupament del Centre de Formació Professional de Química.

 

Novembre

  • A mitjans de mes, es va celebrar una nova edició de la Ruta de les Fonts. Després de l’obligada aturada del 2020, gairebé 400 persones van poder gaudir d’una nova edició de la Ruta.
  • El 17 de novembre, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental i Vallès Oriental i el Servei de Salut Pública del Vallès Oriental, va detectar una brot de legionel·losi a Montmeló i Montornès del Vallès. Arran de la implantació de les mesures ambientals indicades pel Servei de Vigilància no es van detectar casos nous d’infectats per part de la nostra Àrea Bàsica de Salut.
  • Novembre va ser el mes escollit per la Cooperació. Recuperant l’esperit dels antics “Mercats solidaris” la Quintana es va omplir de parades i activitats per recaptar fons per ajudar als més vulnerables. La cooperació i l’esport van compartir espai amb la Mini marató escolar que va canviar la data per la pandèmia. Fruit d’aquesta activitat, Montmeló destinarà 30.000 € a projectes de cooperació i a l’illa de la Palma.

 

Desembre

  • Amb l’encesa de la il·luminació nadalenca divendres dia 3, es va donar el tret de sortida de la campanya nadalenca Emociona't. Una campanya de Nadal centrada en el suport al comerç local i en la il·lusió dels més petits.
  • Torna Ràdio Montmeló, una renovada emissora digital. Divendres 17 de desembre de 2021, Ràdio Montmeló va tornar a emetre de nou després de 31 anys de la desaparició de la primera emissora municipal. La part final del programa inaugural va estar dedicat a la figura d’en Paco Agudo, la veu més reconeguda durant molts anys a Montmeló.
  • I quan semblava que la Covid ens donava treva, davant l'increment de casos i amb l'adopció de noves mesures i restriccions, l'Ajuntament ha hagut de  suspendre algunes de les activitats previstes per aquest mes de desembre i principis de gener. Dues activitats del Nadal Jove: la Montmelo BallonCup i la Revetlla de Cap d’Any; la festa de Cap d’Any de la nit del 31 a l’1 de gener i el concert d’Any Nou previst pel dia 2, han caigut de l’agenda dels darrers dies de l’any.
  • La resta d’activitats de lleure infantil i juvenil s’han pogut realitzar adaptant-les a les noves mesures. L’Emociona’t Game ha dividit l’assistència en dos torns i ha calgut fer reserva per participar-hi. Un total de 300 infants al llarg dels 4 dies que ha durat l’activitat han passat pel Pavelló. Les activitats joves de les tardes, el Torneig Pro Evolution Soccer i el Montmeló Zombie s’han pogut realitzar i amb una participació total de seixanta joves. Ambdues propostes han permès que per una estona, la Covid i l’Omicron no fossin els protagonistes.

 

Ràdio Montmeló

 

Aquest Resum i altres continguts els trobaràs en el programa especial de Cap d'any "Montmeló Sona!" de Ràdio Montmeló. Ens pots escoltar a través de la web www.radiomontmelo.cat o bé a les plataformes Spotify, Ivoox i Google Podcasts.

 

Si vols col·laborar amb nosaltres pots enviar un correu a radiomo@montmelo.cat o bé un whatsapp al telèfon 637 15 07 02 i es posarem en contacte amb tu.

 

Us hi esperem. Ràdio Montmeló, la teva ràdio!

 



Data de modificació: 04/01/2022 12:43:40

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss