Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:42  |  21/09/2024

Data i hora oficial

Articles d'opinió dels grups polítics - Crònica 51 - Gener 2022

  • Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

    Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

25/1/2022

PSC

 

Governar per la ciutadania

 

Poc podíem imaginar l’any 2019 que l’any 2020 entraríem en una situació inèdita de pandèmia i que bona part de la planificació i les prioritats marcades per a la legislatura es veurien alterades de manera tan important. La legislatura 2019-2023 serà recordada de manera especial per haver estat la de la pandèmia del Covid-19. Una pandèmia que ha obligat als serveis municipals a donar el millor d’ells mateixos.

 

El pressupost de 2020 ja es va veure profundament condicionat per la nova situació, tot ajustant partides econòmiques a les necessitats que anaven sorgint i portant a terme activitats com la Festa Major o les festes de Nadal amb un plus d’imaginació i prevenció com mai s’havien fet.

 

La Residència de Can Dotras va esdevenir una residència verda, sense contagis, i va ser un exemple de gestió, com també ho va ser el suport donat a les escoles  en connectivitat pels seus alumnes i a l’hora de facilitar l’accés a mitjans tècnics com ara ordinadors o tabletes.

 

El pressupost de 2021 ja tenia en compte la pandèmia a l’hora de dotar les corresponents partides, com també ho ha tingut en compte el pressupost aprovat per  a 2022.

 

Però, tot i les disfuncions que ha provocat aquesta pandèmia, el Govern ha complert amb tot allò que va preveure i  pressupostar. Serveixi com a exemple el fet que el percentatge d’acompliment del PAM està ja per sobre del 75%.

 

Després de fer possible al 2021 la posada en funcionament de l’Skatepark, d’haver-se fet les obres d’adequació de la primera planta del museu, de les obres i reobertura del Casal de la Gent Gran, entre d’altres fites, aquest equip de govern afronta el 2022 amb objectius tan importants com la nova residència, que comença les obres aquest mateix mes de gener, el tanatori, la urbanització del carrer Navarra, la concreció de l’inici de les obres del nou centre de FP en químiques i de la nova biblioteca.

 

Altres objectius igual d’importants, encara que sense aportació econòmica municipal, són la construcció de dos edificis d’habitatges de lloguer, un dels quals es comença a construir també durant aquest primer trimestre, i de diversos edificis d’habitatges a les zones de l’escorxador i Máximo Mor i la urbanització de la segona fase de la Llosa.

 

Tot això es farà de manera simultània a l’atenció a la ciutadania en tots aquells serveis que tenen a la seva disposició i a qualsevol requeriment que es faci, sense que ningú quedi enrere perquè governar és això: tenir un pla d’acció i donar resposta a tots els imprevistos que puguin sorgir.

 

 

Canviem Montmeló

 

L'habitatge i la salut han de ser prioritats per aquest 2022

 

Si alguna cosa ens està ensenyant la pandèmia és a replantejar-nos urgències i prioritats. A Canviem Montmeló vam debatre i concloure que aquest 2022 l’accés a la salut pública i a l’habitatge han de ser prioritaris per a qualsevol govern, donada l’emergència social que estem vivint. Per això vam fer diverses propostes en aquests àmbits al Govern municipal de Montmeló (PSC-ERC), amb la intenció de canviar tant les Ordenances fiscals com els Pressupostos municipals per al 2022. No va ser possible arribar als acords amplis que mereixeria la situació actual i vam votar en contra d’unes Ordenances i Pressupostos poc ambiciosos i continuistes. Esperem però que el Govern canviï d’actitud, surti de l’immobilisme i reconsideri projectes i propostes que els hem traslladat, especialment en àmbits vitals a dia d’avui com són l’habitatge i la salut:

 

Habitatge

  • Montmeló té un Pla Local d’Habitatge que data de 2008 (quan va esclatar la crisi de l’habitatge a escala global i a Montmeló el PSC governava amb ICV-EUiA). Hem posat sobre la taula la necessitat d’actualitzar-lo.
  • Hem proposat començar a crear un Parc Municipal d’Habitatges de l’Ajuntament, exercint quan calgui el dret de tanteig i retracte, per poder-ne destinar a lloguer assequible i d’emergència social.
  • Hem tornat a plantejar congelar el tipus de gravamen pel 2022 de les quotes de l’IBI urbà residencial (dels 311 municipis de la província de Barcelona, Montmeló té el 17è tipus més elevat).
  • Hem tornat a insistir en aplicar d’una vegada, tal i com està aprovat, el recàrrec del 50% de l’IBI sobre habitatges que es trobin desocupats amb caràcter permanent.
  • Hem aconseguit incorporar beneficis fiscals a la quota de l’IBI per a habitatges eficients d’acord amb la seva classificació energètica (un 10% per lletra que s’augmenti durant 3 anys, tot i que proposàvem que fossin 5).
  • També hem proposat augmentar un 5% la tarificació social en les bonificacions per subministraments d’aigua i clavegueram.

Salut

  • Després de la campanya impulsada pel Consell del Poble, que va recollir gairebé 3.000 signatures per reclamar el retorn de serveis retallats al CAP, no hem cessat de reclamar solucions al Departament de Salut de la Generalitat. I creiem que cal més implicació i contundència de l’Ajuntament de Montmeló alhora de reclamar aquests serveis sanitaris retallats al nostre poble, com són les urgències, farmàcies i pediatria.
  • Pel que fa a la COVID19, vam proposar al maig i seguim insistint que s’habilitin espais de vacunació a Montmeló, per tal que la població no s’hagi de desplaçar. I a nivell supramunicipal hem reclamat una regulació en el preu i l'accés als tests d'antígens i seguim reclamant l’alliberament de les patents de vacunes.
  • En salut mental hem proposat crear un Servei municipal d’atenció psicològica i psicopedagògica, de forma coordinada amb les escoles, Institut i serveis supramunicipals (CDIAP, CSMIJ, EAP) totalment col·lapsats actualment.
  • També l’ampliació d’hores d’atenció psicològica al Punt Dona, que actualment s’ofereixen només un matí a la setmana.
  • Per últim portem al Ple d’aquest mes de gener una moció reclamant l’obertura del Centre de Recuperació de Salut Mental per a persones adultes del Vallès Oriental, inaugurat fa més de dos mesos al costat de l'Hospital de Granollers i encara tancat.

Pots contactar amb nosaltres al local (carrer García Lorca, 5) o al correu info@canviemmontmelo.cat

 

 

Fem Montmeló

 

Fem possible que totes les il·lusions i desitjos es facin realitat

 

Des de Fem Montmeló som conscients que el 2021 ha sigut un any dur. Ara només ens queda rebre el nou any amb esperança. Desitgem que el veritable missatge pel 2022 sigui el camí de la recuperació. Si consideres que aquest any la vida t’ha tirat a terra, aquest 2022 dóna-li la volta, valora el que tens, supera el que et fa mal i lluita pel que vols. FEM POSSIBLE que totes les il·lusions i desitjos és facin realitat.

 

Vam iniciar l’any 2021 desitjant a tots els Montmelonins i Montmelonines salut, feina i molts encerts  de cara aquest 22.

 

No és el que desitjàvem però hem continuat gran part de l’any realitzant els Plens Virtuals, continuarem demanant i reclamant d’activar i donar-li més protagonisme a la Junta de Portaveus per tal d’acordar els punts que es tractaran a l’ordre del dia i així poder arribar amb els deures fets als Plens.

 

Vam iniciar l’any votant a favor dels pressupostos del 2021, com també hem estat a favor de totes aquelles modificacions puntuals del  Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Montmeló (POUM) per poder fomentar la creació d’habitatge, o per la consolidació i creació de noves empreses.

 

Hem estat en totes aquelles modificacions que ens permetin poder disposar de la cessió anticipada de la nau de Màximo Mor, per destinar-la a equipament públic reclamat durant anys per la ciutadania i entitats. El nostre grup hem defensat sempre l’ampliació o creació d’una nova residència per la Gent Gran, i per aquest motiu hem estat a favor de l’aprovació del projecte bàsic i executiu de la nova residència.

 

No hem pogut fer diferents actes oberts a la ciutadania, però esperem que per aquest proper any els puguem reprendre, però com heu pogut comprovar s’ha agreujat la situació sanitària, tornem a veure cues a les botigues i a les farmàcies del municipi, per tant, demanem responsabilitat per poder posar fre a aquesta nova corba de la pandèmia.

 

Hem acabat dient no als pressupostos del 2022 i seguim demanant per tots els Montmelonins i Montmelonines salut, feina i molts encerts pel nou any.

 

Aquests han estat els dos missatges que la nostra formació ha fet arribar a la recuperada i flamant ràdio Montmeló i van ser radiats el darrer dia de desembre de 2021.

 

Aprofitem aquest espai en el CRÒNICA per donar la benvinguda al renaixement d’aquest mitjà de comunicació que es va iniciar l’any 1984 amb la voluntat de ser una finestra oberta a l’expressió popular. I desitgem que l’eslògan “la teva ràdio” sigui una realitat durant aquest any 2022. Que sigui la veu tan desitjada d’aquesta mal anomenada: “nova normalitat”, on totes les associacions, entitats socials, culturals, esportives de Montmeló puguin comunicar els seu dia a dia i expressar les seves mancances, desitjos, il·lusions... 

 

Convençuts, que la participació ciutadana farà realitat aquest Montmeló Sona! 

 

 

ERC

 

Contra la incertesa, la feina ben feta

 

Són temps complicats, amb moltíssima incertesa; als problemes de salut s’hi sumen els efectes de les restriccions, l’increment de preus de serveis i productes bàsics, l’escassedat d’algunes matèries primeres.. un escenari complicat que demana que totes i tots nosaltres donem el millor.

 

Malgrat tot això, però, des de la Regidoria de Promoció Econòmica hem començat l’any amb la satisfacció de constatar que també mercès a la bona feina que es fa, Montmeló té una baixíssima taxa d’atur, amb 19 noves contractacions via Plans d’Ocupació, amb subvencions per a empreses, amb més de 240 persones que van fer formació amb nosaltres, etc. i també amb diverses campanyes de promoció del nostre comerç com la de “Tu tries, Montmeló hi guanya” o la campanya de Nadal Emociona’t, que ha deixat 20000 euros en premis que revertiran directament al comerç local a traves dels ciutadans de Montmeló

 

De cara al 2022, ho tornarem a fer, seguirem treballant per que la gent pugui tenir una vida millor, i us demanem també que ens feu costat, doncs des de l’administració local no es pot, ni de bon tros, resoldre-ho tot. Entre totes i tots hem de procurar fer les coses el màxim de bé, ajudar-nos i confiar en que, plegats, ens en sortirem.

 

Des d’ERC ens teniu al vostre servei i a la a vostra disposició. MIREM ENDAVANT !!!

 

Podeu contactar-nos a través de xarxes o a amonserrat@montmelo.cat



Data de modificació: 27/01/2022 15:15:15

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss