Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

06:04  |  20/09/2024

Data i hora oficial

Articles d'opinió dels grups polítics | Crònica 62 - Gener 2023

  • Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

    Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

26/1/2023

PSC

 

1.362.603 raons d’un pressupost social

 

El passat mes de desembre es va aprovar, sense cap vot en contra, el pressupost de l’Ajuntament de Montmeló per l’any 2023. Un pressupost que ha de fer possible la nova Residència per a la Gent Gran i que, amb les inversions previstes, supera per primera vegada els 20 milions d’euros. Com sempre l’equip de govern ha fet una proposta de pressupost que té com objectiu la Ciutadania de Montmeló i que no esmerça esforços en aconseguir el seu benestar, sense deixar ningú enrere.

 

En alguna ocasió, quan s’han discutit pressuposts d’anys anteriors, el nostre govern ha hagut  de sentir arguments del tot pelegrins a l’hora de justificar el seu vot en contra. Alguns d’aquests arguments fins i tot insinuant que les ordenances fiscals i el pressupost presentats per l’equip de govern afavoreixen els “poderosos”.

 

Tot repassant el tancament de l’exercici 2022 les xifres de bonificacions, ajuts, subvencions i aportacions a Can Dotras o a l’Escola Bressol, per exemple, donen un balanç que demostra, negre sobre blanc, com la ciutadania de Montmeló és la principal beneficiària del caràcter social del pressupost que els dos grups de l’oposició van votar en contra.

 

Així podem constatar que al Capítol II (Despeses en béns i serveis corrents) l’Ajuntament va dedicar 575.160,99 euros a partides tan diverses com l’aportació a l’Escola Bressol, prestació de serveis al Centre socioeducatiu i un munt de partides dedicades a la gent gran , l’educació, cooperació i polítiques d’igualtat. No s’inclou en aquest import l’aportació feta al Trencadís, doncs es compensa amb una subvenció pel mateix import.

 

En el Capítol IV ( transferències corrents) la quantitat és molt semblant doncs arriba als 477.423,45 euros. Aquí s’inclou l’aportació feta a Can Dotras, que no es compensa amb subvenció, els ajuts socials, les beques per llibres i sortides escolars, les subvencions a L’IBI , els ajuts al lloguer, la targeta moneder i altres partides més petites.

 

La tercera part de l’esforç pressupostari es troba en les bonificacions que aplica l’Organisme de recaptació de la Diputació i que arriba als 310.019,31 euros. Les bonificacions a l’IBI per diferents raons com col·locació de plaques solars, habitatges de protecció oficial o famílies nombroses, entre d’altres, sumen un total de 67.048,77 euros.

 

Les bonificacions a la plusvàlua per mortis causa sumen un total de 151.631,66 euros.

 

Les bonificacions, també per les raons recollides a l’ordenança corresponent, als vehicles de tracció mecànica són de 47.719,91 euros.

 

Tanca aquest capítol de bonificacions, osia de menys ingressos, les bonificacions a la taxa d’escombraries, amb un total de 27.496,35 euros, destacant que la bonificació per utilització de la Deixalleria i compostatge és de 16.385,89 euros.

 

La suma de tot plegat és d’ 1.362.603,75 euros, ni més ni menys que un 10,15% de les despeses corrents de l’exercici 2022.

 

Es podria dir doncs que hi havia 1.362.603 raons per votar a favor d’un pressupost fet pensant en la nostra ciutadania, encara que algú sempre pot trobar alguna petita raó per justificar el seu no.

 

 

Canviem Montmeló

 

Què volem canviar del Pressupost municipal pel 2023?

 

Canviem Montmeló hem estat l’únic partit amb representació a l’Ajuntament que no ha votat a favor dels pressupostos per aquest any 2023. Ens hem abstingut després de trobar-hi importants mancances i fer propostes de canvis en aquests 4 àmbits:

 

Habitatge:

  • Començar a crear un Parc Municipal d’Habitatges.
  • Començar a oferir habitatge públic de lloguer.
  • Promoure noves modalitats de lloguer, com la masoveria urbana o la convivència intergeneracional.
  • Facilitar ajuts per rehabilitació energètica i per autoconsum d’energia renovable.

 

Salut comunitària:

  • Garantir l'accés universal i gratuït a tots els serveis de salut públics, reclamant la represa dels retallats al CAP.
  • Crear un servei municipal d’atenció psicològica i psicopedagògica per a infants i joves, de forma coordinada amb escoles i serveis supramunicipals.
  • Ampliar les hores d’atenció psicològica al Punt Dona.
  • Pla per inventariar i retirar l’amiant del municipi.
  • Reprendre el servei de “Dinar en companyia” els caps de setmana i ampliar-ne l’horari.

 

Transició energètica:

  • Instal·lar panells fotovoltaics a equipaments públics (escoles, Institut, Estació...) i posar-los en funcionament.
  • Incorporar vehicles elèctrics a la flota municipal (policia, brigada, neteja...).
  • Convocar una beca de recerca per a projectes que combatin l’emergència climàtica a Montmeló.
  • Millorar la il·luminació de la via pública amb criteris d’eficiència energètica i estudi de costos d’una gestió directa amb auto-producció i subministrament.

 

Espai públic:

  • Pla de millora de l’accessibilitat i l’estat de les voreres dels carrers: Mogent, Joaquim Blume, Dr. Ferran, Ayrton Senna, Blas Infante, Joan Maragall, Mercè Rodoreda, Mil·lenari, Prat de la Riba, Ronda del Turó de la Bandera, Vilardebò, Jacint Verdaguer, Vial de Ronda, Folch i Torras, Francesc Macià, Nou, Vic, Tallers, Can Tabola...
  • Pla de dignificació i manteniment de parcs urbans i zones verdes: zona del Casino, bosquet de l’Aplec, llera del riu i Verneda del Congost, parcs de Can Tabola, Doctor Robert, Doctor Ferran, Quintana...
  • Pla Especial de Protecció ambiental de la muntanyeta de Les Tres Creus.
  • Procés participatiu per definir com ha de ser la nova Biblioteca.
  • Procés participatiu per definir la integració urbana de la Llosa.

Podeu contactar amb nosaltres per telèfon(622547830, correu electrònic info@canviemmontmelo.cat i a través de les xarxes socials @canviemmontmelo.

 

 

Fem Montmeló

 

Bon Any! Se’ns ha girat feina!

 

Al setembre del 2018, FEM Montmeló Opció Municipal es va presentar com a nova formació política i a les eleccions del 26 de maig de 2019 va aconseguir la representativitat de 2 regidors.

 

Amb l’aprenentatge d’aquests quatre anys, afrontem les properes eleccions municipals amb més experiència i amb el convenciment clar que la regeneració política i la participació ciutadana són la millor manera de preservar la transparència a les institucions.

 

FEM vol seguir construint un Montmeló en positiu, amb el desig de ser un moviment municipalista transversal, on la majoria de la ciutadania s’hi pugui sentir còmode.

 

Es va elaborar el pla d’acció 2019-2023 fruit d’un procés participatiu obert a la ciutadania on, en diferents trobades, totes les persones interessades van poder aportar propostes i accions per portar a terme durant la legislatura.

 

El pla d’acció dels propers anys de Fem Montmeló (2023-2027) no tindria cap sentit ni cap raó de ser, sense les vostres aportacions.

 

És per això que se’ns ha girat feina i us convidem a participar-hi de forma activa.

 

Per part nostra hem començat a fer un buidatge del pla anterior, destriant les accions que ja s’han assolit o realitzat de les que proposem seguir mantenint per integrar-les en el nou pla que esperem elaborar conjuntament en les properes trobades.

 

FEM UN POBLE... d’oportunitats; que es governa; per les persones; sostenible; cohesionat i dinàmic.

 

Aquests son els cinc grans eixos en que hem organitzat tots els àmbits del programa i en els que podeu participar i dir la vostra:

  • presencialment en els dies acordats (29 de gener, 11 i 26 de febrer i 11 de març)
  • presencialment al local: dimarts de 19:30 h a 20:30 h C/ Major 51
  • enviant les vostres propostes a fem@femmontmelo.cat

 

  • Fem un poble d’oportunitats, que fomenti la indústria, l’empresa i el comerç.
  • Fem un poble que es governa perquè la ciutadania participi i es comprometi amb les grans decisions de Montmeló
  • Fem un poble per les persones on les persones siguin el més important i on tothom tingui garantits els serveis bàsics i de qualitat.
  • Fem un poble sostenible que basi el seu creixement en l’equilibri territorial i en la qualitat de vida de tots els montmelonins i montmelonines.
  • Fem un poble cohesionat i dinàmic que doni tot el suport a les entitats i associacions, on les persones siguin el més important. Un poble de tothom i per a tothom.

 

Us convidem a llegir les propostes que anirem publicant al web Fem Montmeló i a enriquir-les amb les vostres opinions o suggeriments, que ens podeu fer arribar a través del correu de fem@femmontmelo.cat

 

 

ERC

 

Som i serem aquí, treballant per al poble

 

Ens trobem a tant sols 4 mesos de les eleccions municipals i els encarem fent front als nous reptes que sorgeixen arrel de la forta pujada de la inflació i la repercussió que això tindrà vers els ciutadans.

 

Un dels principals eixos de treball ha estat la formació continua dels usuaris de la borsa de treball, i en aquest sentit, seguirem invertint esforços per a oferir cursos adaptats a les necessitats tant dels usuaris com de les empreses que fan ús del nostre servei, tot, per tal d’afavorir la tornada al mon laboral de les persones aturades.

 

Per altra banda, tornem a renovar els ajuts a empreses per a la contractació de personal de la borsa de treball, amb especial cura de col·lectius vulnerables.

 

També enguany, tornarem a proposar uns plans d’ocupació amb un increment de la seva durada per afavorir una major estabilitat.

 

Aquesta feina es veu reflectida a taxa d’atur del nostre municipi, una de les més baixes del Baix Vallès.

 

En quant a comerç, hem tancat la edició de la campanya eMOciona’t amb una participació que ha triplicat la de l’any passat amb gairebé 14.000 números repartits, que es tradueixen en diners que s’han quedat al municipi i un pressupost en premis de prop de 25.000 euros en vals de compra que aniran directament  als comerços locals adherits a la campanya, a través dels vals de compra repartits.

 

Durant el mes de febrer tenim previst reunir-nos amb la nova junta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montmeló, per tal d’acordar els termes del conveni de col·laboració per a 2023, amb la intenció de dinamitzar i recolzar el nostre comerç local.

 

No dubteu a demanar-nos assessorament per a temes  laborals, de comerç o de formació, així com per a  qualsevol altre dubte o proposta.

 

Som i serem aquí per fer costat als ciutadans de Montmeló



Data de modificació: 26/01/2023 19:38:41

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss