Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:59  |  23/11/2024

Data i hora oficial

CONCENTRACIÓ FEMINISTA DEMÀ 8 DE MARÇ A LA PLAÇA DE LA VILA

  • 8 de Març: vives, lliures, unides per la igualtat

    8 de Març: vives, lliures, unides per la igualtat

7/3/2019

L'Ajuntament de Montmeló i l'Associació ADMI, s'adhereixen a les concentracions i accions reivindicatives que es duran a terme durant tota la jornada del 8 de març.

Per això han convocat una concentració feminista a les 12 hores, a la plaça de la Vila de Montmeló, per a demà 8 de març. Durant aquesta concentració es realitzarà la lectura de dos manifestos feministes.

 


 

EDITORIAL CRÒNICA 20 - 8 de Març: vives, lliures, unides per la igualtat

 

Cada 8 de març les dones de tot el món celebrem l’aliança per defensar els nostres drets conquerits. Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes. Les que van portar la 2a república, les que van lluitar a la guerra civil, les que van combatre el colonialisme i les que van formar part de les lluites antiimperialistes. No obstant això, sabem que encara no és suficient, queda molt per fer i nosaltres seguim lluitant.

 

La sororitat és la nostra arma, és l’acció multitudinària la que ens permet seguir avançant. La data del 8 de març és nostra, és internacional i és reivindicativa.

 

Les nostres identitats són múltiples, som diverses. Vivim als pobles i a les ciutats, treballem en l’àmbit laboral i en el de les cures. Som paies, gitanes, dones amb diversitat funcional, migrades i racialitzades. Les nostres edats són totes i ens sabem lesbianes, trans, bisexuals, inter, queer, hetero.

 

Som les que no hi són, som les assassinades, som les preses, som les que es van quedar al mar, som les que es van quedar a les fronteres, som les que reproduïm la vida, som totes, jun

tes avui parem el món i cridem prou davant de totes les violències masclistes que ens travessen.

 

Prou d’agressions, humiliacions, marginacions o exclusions. Volem una societat lliure de violències contra les dones i nenes. Prou a les violències masclistes quotidianes i invisibilitzades que vivim les dones, sigui quina sigui la nostra edat i condició. Volem poder moure’ns amb llibertat per tots els espais i a tota hora. Volem gaudir del nostre dret a viure una vida lliure de violències masclistes.

 

Avui hem de reivindicar una societat lliure d’opressions, d’explotació i de violències masclistes. Fem una crida a la rebel·lia contra el patriarcat que ens vol dòcils, submises i callades. Volem ser protagonistes de les nostres vides, de la nostra salut i dels nostres cossos.

 

Seguirem fins a aconseguir el món que volem.

  • Carme Palacios, Regidora d’Igualtat

 

El Dia Internacional de les Dones sorgeix per reconèixer i defensar els drets de les dones. Es va declarar per l'ONU l'any 1975.A finals del segle XIX, les treballadores de les fàbriques van lluitar per aconseguir la igualtat en el treball. Actualment en aquest dia es reivindica que totes les dones tinguin la igualtat completa de drets. Es reclama el final de la discriminació cap a la dona.

 

La discriminació és un acte de separació d'una persona o un grup de persones a partir de determinats criteris. Es pot discriminar per edat, color de pell, nivell d'estudis, nivell social, orientació sexual, etc. Això implica creure's superior a una altra persona, per maltractar-la físicament o mentalment. La discriminació salarial per raons de gènere discrimina les dones, que cobren menys que els homes per una feina considerada igual. Aquest 8 de març, s'exigeix que les dones cobrin el mateix que els homes per fer la mateixa feina.

 

El treball domèstic i de cura és la professió on hi ha més dones. Fins fa poc, les dones no tenien un salari en metàl·lic. Les treballadores domèstiques no tenen les garanties mínimes que tenen la resta de treballadores, com és el dret a l'atur o a una cobertura per part de l'Estat, en cas que l'empresa sigui insolvent respecte al seu salari. Això també és violència contra les dones.

 

La cosificació de la dona és l'ús que es fa d'una dona o de la seva imatge per a finalitats que no la dignifiquen com a persona. Per exemple, qualificant-la en funció de la seva bellesa o la seva correspondència amb el desig sexual de l'home. Els mitjans de comunicació utilitzen la dona com a objecte publicitari. La cosificació de la dona es considera violència de gènere, tot i que a la societat actual està acceptada.

 

Aquest 8 de març, es reivindica que el cos de la dona es deixi d'utilitzar com a "atractiu". Aquest 8 de març, s'exigeix que la veu de les dones sigui escoltada. Denunciar, rebutjar i erradicar pràctiques sexistes i masclistes és una obligació de tothom.

 

8 de març és cada dia!

  • ADMI, Associació de Dones de Montmeló per la Igualtat


Data de modificació: 07/03/2019 17:11:36

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss