23/2/2021
Amb un repartiment de primer ordre com són Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar, 'Alguns dies d'ahir' narra les diferents vivències i pensaments d'una família que es reuneixen cinc dies després de l'1 d'octubre al voltant d'una taula.
Jordi Casanovas, dramaturg d'aquesta obra, és un autor que sap captar les tensions. Al voltant de la taula, aconsegueix que cada membre de la família exposi i reiteri els seus desigs i les seves pors. També se sobreentén quan hi ha una conversa que algú no vol entrar-hi, que s'hi escapoleix. En la intimitat d'una família tipus catalana, hi troba els ressorts d'uns personatges d'èpica petita i forta vulnerabilitat.
L'obra analitza fixament el terratrèmol social i polític a Catalunya que va des de l'atemptat del 17A de les Rambles, passant pel 155 del govern de Mariano Rajoy fins a les manis a conseqüència de les condemnes dels presos polítics. És un quadre nítid: amb quatre personatges ben apuntalats (Míriam Iscla, commovedora; Abel Folk, esmunyedís; Marta Ossó, contradictòria i Francesc Cuéllar, abrandat) i que permet veure una diversitat d'opinions en l'interior d'una família catalana (que obra el focus amb els personatges citats del carrer).
Ferran Utzet, director de la peça teatral, aconsegueix en cada trencament d'escena, és una mena de gir de la taula que marca la desorientació de cada protagonista que prova de refer la seva opinió sobre les coses que li preocupen, que l'alteren.
El text obvia la sentència de l'1-O, i aborda amb passió les diferents sensibilitats sobre aquells fets, demostrant el dolor que produeix fer autocrítica. La producció, sí que esquitxa talls de veus de referents polítics que traslladen l'espectador a la situació viscuda íntimament i que converteix la situació en una mena de nuvolosa entre record, desig i desencant.
Data de modificació: 26/02/2021 10:39:53
© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420