Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:29  |  21/09/2024

Data i hora oficial

El distintiu per la igualtat de gènere. Norma SG City 50/50

  • distintiu per la igualtat de gènere. Norma SG City 50/50

    distintiu per la igualtat de gènere. Norma SG City 50/50

25/11/2021

Posar en valor municipis acreditats en igualtat de gènere és rellevant en aquest actual context on s'ha posat de manifest l'impacte que té en les dones, doncs estem a primera línia en la cura de la nostra societat.


Un dels reptes més importants des dels governs locals, és apostar per una política pública feminista doncs des de la proximitat, es té especial sensibilitat per saber que està passant en cada moment. Les dones hem viscut doblement i seriosament l'impacte de la crisi econòmica i social. Per això la importància de disposar de recursos públics per pal·liar les conseqüències d'aquesta crisi.


El distintiu d'igualtat és una eina poderosa per incorporar el talent de les dones. Suposa una metodologia transversal que permet als treballadors públics una major formació i la capacitat per desenvolupar polítiques públiques feministes. Alhora és una eina que permet rendir comptes i ser transparents amb la ciutadania sobre la igualtat d'oportunitats.


La norma SG City 50/50 estableix tres nivells, trobant-nos a Montmeló en un nivell inicial. Es va signar un pla de compromís a treballar durant el 2020-2021 en el que s'incideix sobre tres grans àrees agrupades en: el lideratge i gestió interna i capacitats, la promoció dels drets de les dones i la promoció d'un entorn lliure de violències i discriminacions.


El passat 30 de setembre de 2021 es va dur a terme la primera trobada de municipis amb la Certificació SG CITY 50-50 per la Igualtat de Gènere, que es va celebrar a la CIBA de Santa Coloma de Gramanet i on Montmeló va ser-hi present. Aquesta fita suposa una passa molt important en l'objectiu d'establir una xarxa de municipis compromesos amb la igualtat de gènere, per compartir expertesa, treballar conjuntament entorn als reptes del present i del futur i difondre bones pràctiques.



Data de modificació: 25/11/2021 19:50:00

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss