25/1/2022
EDITORIAL | Orgull de la nostra comunitat educativa
En els primers dies de classes els casos s'han multiplicat i una cosa bona ha estat la redació del Departament a l'hora de cobrir les baixes de professorat.
Quan el gener de 2020, alumnat i professorat tornaven a les aules després de les vacances de Nadal poc es podien pensar que les notícies i opinions, moltes vegades contradictòries, sobre un nou virus que amenaçava congressos i reunions multitudinàries podrien acabar sent la notícia de cada dia i una realitat que ens canviés la manera de relacionar-nos, de treballar, d'estudiar i, en definitiva, de viure.
Aquell curs, el 2019-2020, va servir per a posar a prova tothom, perquè des de la manca de material sanitari, o material tècnic per estudiar a distància o cobertura logística per a coses elementals, les escoles, i amb elles les administracions públiques, però sobretot els ajuntaments, van haver de fer front a situacions que mai s'havien viscut. Malgrat tot, el balanç del curs tothom va coincidir que havia estat positiu i que havia de servir per encarar el curs següent, el 2020-2021.
Un curs 20/20-2021 que va obligar a fer una prèvia a la comunitat educativa, mestres, pares i mares i alumnes, per tal de posar en marxa un protocol que havia de servir per evitar contagis. Entrades i sortides per trams, neteja de mans, temperatura, distància, ventilació, mascareta, grups bombolla, confinaments, onades, PCR i termes semblants van passar a ser part del vocabulari i de la manera de fer quotidianes de tothom i de manera especial d'una comunitat educativa que va haver de fer seves responsabilitats més enllà de l'educació de la mainada.
Tot i que moltes de les demandes de les escoles al Departament d'Educació no van ser ateses, entre elles la més important la de contractar més mestres, els nostres centres educatius se les van tornar a empescar, amb més dedicació i entrega principalment, per tal que el curs tingués la màxima normalitat possible, tant educativa com de convivència. Així va ser i tothom va marxar de vacances esperant que al setembre tot plegat fos una mica més normal.
El curs actual, el 2021-2022, va començar amb alts índex de vacunació en general i la possibilitat que els majors de dotze anys s'haguessin pogut vacunar i amb l'amenaça de la variant delta, majoritària llavors. Va començar un curs 100% presencial en primària i secundària, amb confinaments eliminats pels alumnes vacunats, amb mascareta obligatòria pels majors de sis anys i amb totes les prevencions possibles, com neteja, ventilació i distància.
Abans de les vacances de Nadal ja teníem entre nosaltres la variant òmicron, que amenaçava a ser dominant donada la seva ràpida transmissibilitat. Així ha estat i el fet que el 86,6% de la franja entre 12 i 18 anys ja tinguin la pauta completa i que en la franja 5 a 11, un 30% ja tingui una dosi posada, permet pensar que tot i els contagis la gravetat serà relativa.
La part més bona i positiva, adjectiu amb no massa bon nom, però, l'han tingut el professorat i l'alumnat, que no han abaixat la guàrdia i apliquen amb rigor totes aquelles normes d'higiene i prevenció que se'ls demana. És d'ells i elles que ens sentim orgullosos i agraïts i a qui no podem fer res més que oferir el nostre suport, com ja s'ha fet des de l'inici de la pandèmia, en tot allò que necessitin.
Esperem que el curs finalitzi d'allò més bé i que el proper, el 2022-2023, sigui ja el de la normalitat total.
Lluís Esteban | Regidor d'Educació
Data de modificació: 27/01/2022 19:39:03
© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420