Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:42  |  21/09/2024

Data i hora oficial

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 52' del mes de febrer de 2022

  • Crònica 52 - Febrer 2022

    Crònica 52 - Febrer 2022

22/2/2022

EDITORIAL: Arriba el Carnestoltes, la festa de la gresca i la disbauxa

 

Aquest 2022, les dades de contagi i les recomanacions del Departament de Salut ens permeten tornar a celebrar el Carnaval. Tanmateix, quan calia prendre la decisió del model de festa,  la situació era molt incerta i no es coneixia en quines condicions es podria desfilar, i, per tant, es va optar per una celebració del Carnaval “gairebé” normal.

 

Veureu que no hi ha la tradicional exhibició de les disfresses participants a la Rua i el lliurament d’obsequis i reconeixements per evitar al màxim les aglomeracions. Volem gaudir de la festa però de la manera més segura possible.

 

No podrem gaudir del tradicional Ball de Gitanes, l’entitat va haver de prendre aquesta decisió en el moment en què el nombre de casos era molt elevat i havia hagut de suspendre els assajos. Podrem gaudir-ne, però, durant la celebració del Sant Jordi d’enguany.

 

El ball infantil es farà a l’aire lliure i canvia el seu horari, ocupant la franja que han deixat lliure les gitanes, per gaudir de les millors hores de sol.

Petits canvis, petits ajustos, per a què el carnaval torni als carrers de Montmeló d’una manera segura, després de l’aturada provocada per la pandèmia. La carrossa i comparsa del Rei Carnestoltes tornarà a mostrar les seves disfresses i els seus treballats balls.

 

El Carnaval va ser la darrera festa que es va celebrar amb total normalitat l’any 2020, una setmana justa després, es decretava l’estat d’alarma i el conseqüent confinament. Han passat dos anys. Dos anys que cap de nosaltres es podria ni imaginar on ens portarien.

 

Des de l’Ajuntament i des de la regidoria de Cultura, Festes i Tradicions, hem intentat celebrar amb la “normalitat” que el moment ens demanava les diferents activitats. No ha estat fàcil, com tampoc ho ha estat per tota la ciutadania, però hem considerat que calia ser a prop, que calia fomentar l’entreteniment, que calia proporcionar estones de lleure per distreure’ns de la Covid.

 

Ho hem intentat i si ho hem aconseguit ha estat gràcies a vosaltres i, sobretot, gràcies a les entitats que ens han fet costat en cada moment.

 

Avui, però, toca agrair especialment a les que faran possible que el Carnestoltes arribi a Montmeló, ple de la gresca i la disbauxa a la que ens té acostumats. Gràcies a For Dance Center, gràcies a Divertiment, gràcies a la Colla de Diables, gràcies al CIJ Esplaia’t, gràcies a l’Escola de Música i gràcies, sobretot, a tots vosaltres.

 

Visca la Festa, visca el Carnestoltes i visca Montmeló!

 

Ariadna Ojeda | Regidora de Festes i Tradicions

 



Data de modificació: 24/02/2022 20:01:19

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss