Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:51  |  21/09/2024

Data i hora oficial

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 53' del mes de març de 2022

  • Crònica 53. Març 2022

    Crònica 53. Març 2022

23/3/2022

EDITORIAL | Educació quilòmetre zero

 

Montmeló disposa només d'oferta escolar pública, amb dos centres de primària i un institut. L'educació pública és democràtica, les famílies hi tenen un paper rellevant i és compensadora de desigualtats.

 

Amb el segon trimestre en marxa, els centres escolars de Montmeló estan  vivint el tercer curs escolar en que la pandèmia ha condicionat la vida de tota la comunitat educativa. Paraules gens pedagògiques com protocol, quarantenes, grup bombolla, positiu, negatiu, mascareta, distància, mans i alguna més, s’han colat en el seu vocabulari de treball.

 

Des del primer moment el professorat, les AMPES i, amb ells, tots aquells empleats i empleades municipals amb alguna mena d’incidència, van tenir molt clar que de res serviria lamentar-se i que  calia  proactivitat, imaginació i capacitat de resolució.

 

El primer curs amb pandèmia potser va ser el més difícil de gestionar amb un aprenentatge diari i sense treva de tot allò que comporta una situació sanitària tan extrema. Al desconeixement de la gravetat es va afegir una manca dramàtica  de material i una absència de directrius clares.

 

El segon any, que la majoria vam pensar que seria l’últim vam començar a descobrir que les variants del virus no ens ho posarien gens fàcil, com així va ser.

 

Aquí la paraula clau va ser resiliència.

 

Quan ja semblava que la cosa podia acabar ens hem trobat amb un inici de 2022 que ha sorprès tothom. La gravetat ja no és la tònica i tot fa pensar que encarem un final de segon trimestre i un final de curs completament normalitzats.

 

En tot cas, i tal i com hem pogut comprovar a Montmeló al llarg de dos anys, i tres cursos, aquí ens ha funcionat allò pensar globalment i actuar localment. Amb una educació pública i de quilòmetre zero és més fàcil reaccionar a les situacions difícils, més fàcil travar complicitats desinteressades i més fàcil trobar solucions a problemes desconeguts.

 

Els i les alumnes de Montmeló tornaran a fer tot allò que la pandèmia ha impedit i que han estat sobretot les activitats de socialització, perquè la principal tasca dels nostres centres, l’aplicació del currículum educatiu, ha estat mínimament afectada gràcies a la dedicació i professionalitat de professors i professores.

 

Lluís Esteban | Regidor d’Educació

 



Data de modificació: 25/03/2022 11:54:25

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss