Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:33  |  20/09/2024

Data i hora oficial

Articles d'opinió dels grups polítics | Crònica 57 - Juliol 2022

  • Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

    Articles d'opinió: PSC - Canviem Montmeló - Fem Montmeló - ERC

26/7/2022

PSC

 

Governar és fer !

 

Que aquesta està sent una legislatura  diferent, potser la més difícil de les que tenim referències, és un fet inqüestionable.

 

Amb tot, de res serveix lamentar-se i quedar-se esperant que tot s’arregli. Cal actuar i cal fer-ho amb determinació i diligència.

 

Quan gairebé falta un any per a les properes eleccions municipals, alguns i algunes ja s’han posat en “modus per-campanya” i han començat la campanya de consignes i de fer veure que  fan coses. També es llencen propostes que mai van acompanyades de memòries econòmiques i que potser caldria treballar-les una mica més i presentar-les quan toqui aprovar el pressupost per a 2023 , i les ordenances corresponents que són les que marquen en bona mesurar-la disponibilitat de recursos.

 

L’equip de govern, fidel al seu compromís , segueix treballant amb l’objectiu de fer, com diu el Pla d’Acció de mandat 2020-2023, un poble per viure, treballar, gaudir i avançar millor i per fer-ho tots i totes junts.

 

És per això que ara, quan tothom es prepara per marxar de vacances, res no s’atura i es continuen fent coses. Algunes, com el manteniment de les escoles, que s’han de fer quan en elles  no hi ha ni alumnes ni professorat. Altres, com les  grades de la Sala Polivalent, perquè s’està en la seva fase final de construcció.

 

També acabarà el nou enllumenat del Passeig de les Corts Catalanes i es col·locaran remuntables al carrer Navarra amb Primer de Maig.

 

Les obres de manteniment i recuperació del pou de la corba Sant Julià ens han d’ajudar a minimitzar els efectes de la sequera que estem patint.

 

També s’ha aconseguit que les obres de la nova Residència i del Tanatori recuperin el seu ritme i es puguin complir els terminis.

El començament de curs ens portarà més coses, com la rehabilitació i millora de l’accessibilitat del cementiri municipal i Nadal i Reis.

 

Cal destacar que tot plegat va acompanyat d’una gestió eficient, com ho demostra el període mitjà de pagament a proveïdors,que està actualment en poc més de sis dies, el baix grau d’endeutament i l’excel·lent romanent de tresoreria de l’exercici passat.

 

Governar és fer i retre comptes any rere any i quan s’acaba la legislatura.

 

 

Canviem Montmeló

 

Tot a punt per al curs escolar 2022-2023?

 

Aquest any el curs escolar començarà abans, el 5 de setembre. Tot i aquest avançament del calendari la mala planificació dels governs de la Generalitat i de l’Ajuntament de Montmeló segueixen igual o pitjor que sempre.

 

D’una banda tenim el Departament d’Educació de la Generalitat i el seu conseller Gonzalez-Cambray, enfrontats a tota la comunitat educativa i acumulant jornades de manifestacions i vagues. S’han enrocat en aquest avançament i modificació del calendari i del currículum escolar, sense donar resposta a les necessitats que genera a les tardes i sense revertir les retallades acumulades en les plantilles del centres educatius. Segueixen sense haver-hi recursos per atendre a la diversitat a les aules (tècniques de necessitats educatives especials, tècniques d’educació infantil, psicopedagogues, logopedes...). Tampoc hi ha recursos per dignificar les escoles d’educació especial, com Can Vila de Mollet, ni per augmentar l’oferta de graus i places de Formació Professional. Això sí, s’ha fet una proclama a bombo i plateret anunciant la gratuïtat pel curs que ve de les places de P2, sense pressupostar-les amb xifres reals i esperant que d’altres administracions (ajuntaments, diputacions, Estat...) se’n acabin de fer càrrec.

 

D’altra banda tenim el govern de l’Ajuntament de Montmeló, amb una regidoria d’Educació del PSC en plena sintonia amb el conseller Cambray, prioritzant criteris economicistes per sobre dels pedagògics i una planificació caòtica.

 

Així la gestió de l’Escola Bressol “La Fireta” seguirà externalitzada a la mateixa empresa que l’explota actualment, després que aquest juliol se li hagi tornat a adjudicar el contracte a l’oferta més econòmica. Des de Canviem Montmeló, a part d’oposar-nos als criteris en l’adjudicació, el que plantegem des de fa temps es recuperar la gestió directa per part de l’Ajuntament de l’Escola bressol municipal.

 

A les escoles Sant Jordi i Pau Casals fins ara l’Ajuntament contractava, mitjançant plans d’ocupació, vetlladores (personal de suport per alumnes amb necessitats educatives especials), suplint la manca d’inversió de la Generalitat. A partir d’aquest curs però l’Ajuntament ha decidit que siguin les associacions de famílies de les escoles les encarregades de contractar aquest personal, desentenent-se d’aquesta responsabilitat.

 

Les obres que s’havien de fer aquest estiu per arreglar el mur de contenció del pati infantil del Pau Casals, pressupostades i anunciades públicament, resulta que ara no són prioritàries i començaran al desembre, amb el curs ja començat. Mentrestant al Sant Jordi, que ha acollit per tercer any consecutiu el Casal d’Estiu per les obres previstes al Pau Casals, també s’ha hagut de posposar la pintada pendent de tot l’edifici i també interferirà en el curs escolar.

 

Pel que fa a l’educació d’adults a Montmeló, tampoc estem en la millor situació per començar el curs. Després de deixar-nos perdre la seu que teníem a la G2M de la universitat a distància UNED, aquest juliol en hem quedat sense direcció a l’Escola d’Adults.

 

I a la carpeta de pendents sine die continuen la dinamització dels camins escolars, la creació del Consell de la Infància i la Joventut o el projecte de centre de Formació Professional a l’antiga fàbrica Máximo Mor (zona que segueix sent un campament insalubre per a animals i persones que l’ocupen).

 

El curs potser començarà el 5 de setembre, però seguim necessitant millorar i canviar moltes coses a Montmeló.

 

Podeu contactar amb nosaltres per telèfon (622547830), correu electrònic ( info@canviemmontmelo.cat) i a través de les xarxes socials (@canviemmontmelo).

 

 

Fem Montmeló

 

Fem un Ple exemple de Respecte i Transparència

 

Ara que s’ha posat de moda el “paraulògic” us proposem dues paraules que tenen en comú la lletra p, transparència  i respecte.

Si sou persones observadores  totes les lletres de la paraula respecte estan incloses en l’altra paraula clau transparència.

 

En la sessió  Ordinària del Ple Municipal del 28 de juny passat creiem que aquestes dues paraules, tant claus en política, van estar força absents en alguns moments de la sessió.

 

Si busquem la definició de respectar trobem: “Tenir respecte o consideració per alguna persona o cosa”.

 

Respectar implica acceptar i comprendre maneres de pensar diferents de la pròpia. No n’hi ha prou en tolerar. El respecte suposa assumir aquesta postura com a vàlida, encara que no sigui compartida, suposa un reconeixement del valor i la dignitat de l’altre, malgrat la diferència.

 

Si apliquem això als plens, podríem dir que es tracta d’escoltar, comprendre i raonar per fer entendre, a l’altre, la teva opinió. En tota aquesta legislatura hem viscut moments de  males cares, formes poc apropiades i respostes poc afortunades, amb algun atac personal i tot,  com si l'opinió d’uns fos més vàlida que la dels altres, com si l’oposició no tingués dret a pensar diferent i a fer propostes.

 

Si mirem alguns sinònims de respecte ens apareixen paraules com apreciar, estimar, valorar... que ens donen bones pistes per encarar l’actitud de tots en els propers plens.

 

I la segona paraula clau era transparència, que té com a definició: “Qualitat de transparent.”

 

Fins a tres vegades, en el torn de preguntes, es va haver de formular la pregunta que encara segueix sense resposta.

 

I quan es formulen preguntes cal ser transparents i respectuosos (observeu que les dues paraules van de tronc) i més si s’apel·la al codi de conducta aprovat per aquest ple el novembre de 2019.

 

Per cert, també hem mirat la definició de codi de conducta i hem vist que “és un instrument que recull tot un seguit de valors i principis ètics, així com unes normes de conducta, que han de regir les actuacions de les persones al qual va destinat, amb la finalitat de reforçar la confiança dels ciutadans en la gestió pública, prevenir determinades pràctiques, garantir que les persones destinatàries adoptin un comportament correcte, professional, eficaç i transparent.”

 

Potser se’ns ha girat feina i tindrem deures pendents pel setembre.

 

Bon estiu tinguem!

 

 

ERC

 

Hi som i hi serem

 

Arribem a les vacances d'estiu amb la satisfacció de la feina que, cadascú dins del seu àmbit, està fent, i pel que fa a Promoció Econòmica, accions en tots els fronts: en ocupació, en formació, en comerç, en consum, en turisme.

 

Només aquest juliol han començat  set persones, (l'altra meitat comença a l'octubre) del Pla d'Ocupació d'enguany, hem lliurat els premis de la campanya "Un Comerç per Emmarcar", a consumidors i a comerciants, (des d’aquí, aprofito per agrair la participació tant de comerços com de ciutadans en totes les campanyes que es duen a terme),hem lliurat també les acreditacions dels nous cursos fets fa poc, de neteja de superfícies i de preparació per a l'Actic, a usuaris del Servei Local d'Ocupació, hem ampliat l'horari d'atenció de la OMIC i també estem tancant una nova oferta d'activitats turístiques, entre altres.

 

No obstant, observem també amb preocupació el tancament d'alguns establiments de Montmeló i sobretot la incertesa que ens segueix esperant en tornar de vacances. Contra la incertesa però, la convicció de seguir treballant amb i per a la ciutadania i les empreses de Montmeló, i del fet que cal fer-ho junts. Tirar endavant un poble, una societat, un país, és feina i és responsabilitat de totes i tots, i s'ha de fer de forma coordinada, plegats; si no ho fem junts, no ens en sortirem. Compto amb totes i tots vosaltres, compteu també amb nosaltres, i seguim. Som i serem sempre al peu del canó per a tota la gent de Montmeló.

 

Si voleu participar del nostre projecte municipal, ens podeu trobar a xarxes o directament al mail amonserrat@montmelo.cat



Data de modificació: 28/07/2022 11:23:20

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss