Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:50  |  20/09/2024

Data i hora oficial

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 58' del mes de setembre de 2022

  • Crònica 58 | Setembre 2022

    Crònica 58 | Setembre 2022

20/9/2022

EDITORIAL | Comença el curs de la “gratuïtat” a P2 i de la creació del Consell d’infants i adolescents

 

Després de dos cursos encetats amb protocols d’higiene, de seguretat, de mèdics i fins i tot de convivència, enguany hem pogut tenir un inici de curs que es podria definir de “plena normalitat”.

 

Tot apuntava que aquest inici de curs podia ser conflictiu, però un apropament de darrera hora ha permès acords entre el Departament i la comunitat educativa. Això ha fet possible un començament de curs, una setmana abans que els cursos anteriors, tranquil i podríem dir que normal.

 

A les escoles de primària de Montmeló, s'han matriculat un total de sis-cents quaranta-tres alumnes, tres-cents setanta a l'escola Sant Jordi i dos-cents setanta-tres a l'escola Pau Casals. Mentre que a secundària i al mòdul de grau mitjà de l'Institut de Montmeló s'ha fet el ple i s'han ocupat les cinc-centes places de què es disposava.

 

Aquesta normalitat ha de permetre posar en marxa el Consell d'infants i adolescents de Montmeló, proposta que tots els partits que conformen el Ple portaven en el seu programa i que va ser referendada al Ple del passat mes d'octubre. Els protocols d'higiene i convivència de la pandèmia van endarrerir la creació d'aquest òrgan de participació ciutadana.

 

Aquest curs també és el primer en què les places de P2 de les escoles bressol no paguen per l'escolarització. El Departament parla de "gratuïtat" perquè els pares i mares no paguen, però no explica que un terç del cost recau en els ajuntaments, això representa uns 1.600 euros per alumne i any.

 

L'Escola bressol La Fireta ha començat el curs amb vuitanta-cinc alumnes de totes les edats. Per la seva banda, el Centre de Formació d'Adults de la G2M enceta aquest curs amb nova direcció i noves ofertes que han de permetre ampliar les existents. I l'Escola Municipal de Música continua oferint el seu programa educatiu que tan bons resultats està donant.

 

Les vacances estiuenques han fet possible diverses obres de manteniment als centres de primària, la més destacable, la pintura de l'escola Sant Jordi. Encara falten algunes actuacions que estaran fetes abans no acabi l'any. Sense comptar aquestes actuacions pendents, el manteniment fet fins ara ha tingut un cost de més de 58.000 euros.

 

Aprofitar aquest espai per donar la benvinguda als diferents equips docents de tots els centres educatius de Montmeló, especialment a les professores i als professors nous i més joves que per primera vegada trepitgen el nostre poble.

 

Lluís Esteban | Regidor d’Educació

 

 



Data de modificació: 22/09/2022 19:45:51

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss