11/10/2022
En motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, els equips d’atenció primària de la Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut al Vallès Oriental s’han sumat ales accions de sensibilització sobre els trastorns mentals i de lluita contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades.
Referents de benestar emocional condueixen aquests tallers en els que proporcionen eines per trencar amb pensaments repetitius i aprendre a desconnectar la ment, reforçar l’autoestima i per descansar millor a les nits.
Aquestes sessions formen part dels programes d’activitats presentats per la Taula de Salut Mental i Addiccions del Baix Vallès i de Granollers, de les que forma part el Servei d’Atenció Primària del
Vallès Oriental de la Metropolitana Nord.
Professionals en Salut Comunitària de l’Atenció Primària Metropolitana Nord han detectat, segons resultats de Plans de Salut locals i els propis diagnòstics a consulta, que l’ansietat i la depressió són trastorns mentals freqüents i amb afectació sobre la vida diària de les persones.
A través dels i les referents de benestar emocional comunitari dels equips es planteja, doncs, una intervenció de caire comunitari amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de cuidar la salut mental i gaudir d’un bon benestar emocional.
Durant l’octubre, es proposen quatre sessions grupals en les que es proporcionen eines per portar a terme rutines bàsiques per aplicar en el dia a dia i tenir cura de la ment. Es treballen aspectes relacionats amb l’autoestima, els pensaments repetitius, la relaxació i la higiene de la son.
Les persones interessades poden adreçar-se al seu Centre d’Atenció Primària per consultar els dies, hores i on es fan les sessions al seu municipi i realitzar la inscripció.
Aquestes sessions estan incloses dins dels programes d’activitats que s’impulsen des de la Taula Vallesana de Salut Mental i Addiccions i la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers i Comarca, i de la que forma part el Servei d’Atenció Primària del Vallès Oriental de la Metropolitana Nord.
Referents de benestar emocional L’octubre de l’any passat el Departament de Salut va posar en marxa el Programa de benestar emocional i salut comunitària que va permetre incorporar aquesta nova figura als equips d’atenció primària. Aquest nou perfil, el de referent de benestar emocional i comunitari (RBEC), ja s’ha consolidat dins els equips i des de la seva arribada s’han posat en marxa iniciatives per reforçar aquest estat de benestar mental de la població.
Aquestes sessions d’entrenament en benestar emocional són una mostra de com les i els RBEC estan creant xarxa amb ajuntaments, associacions i altres entitats locals enfortint les sinèrgies entre actius comunitaris que repercuteix en el benefici de la salut de la població.
Per saber quin tipus d’intervencions grupals es proposen des dels Centres d’Atenció Primària, les persones usuàries amb malestars de la vida quotidiana que intercedeixen en les seves activitats socio-laborals poden consultar-ho amb el propi equip de professionals de referència (ja sigui medicina, infermeria o treball social).
Data de modificació: 13/10/2022 12:06:11
© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420