Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:24  |  18/10/2024

Data i hora oficial

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 60' del mes de novembre de 2022

  • Crònica 60 | Novembre 2022

    Crònica 60 | Novembre 2022

22/11/2022

EDITORIAL - Montmeló és cooperació

 

Els veïns i veïnes de Montmeló sempre que hem sigut cridats a donar suport i ajuda a projectes de cooperació així ho hem fet, segur que aquest cop no serà diferent.

 

El dissabte 3 de desembre, els montmelonins i montmelonines tornarem a sortir al carrer per gaudir d'unes jornades solidàries i alhora col·laborar amb un projecte de cooperació que treballa amb infants refugiats de la guerra de Síria per a millorar el seu estat d’ànim.

 

Des de la regidoria de solidaritat i cooperació, junt amb la sectorial de cooperació del consell de poble de Montmeló, portem anys treballant per fomentar la cooperació i la solidaritat al nostre municipi. Enguany s’ha convocat, de la mà del Fons Català de Cooperació, unes subvencions per a entitats que treballen la cooperació. A la convocatòria s’han inscrit 5 entitats amb projectes molt diversos. Des d’una organització que neix com a resposta solidària enfront de la situació de vulneració de Drets Humans en les quals es troben organitzacions pageses que treballen per la construcció de pau i la justícia social enmig del conflicte armat colombià,  fins a una entitat que utilitza el futbol com a eina de transformació social en el barri d’Etetack, a Yaoundé. Projectes molt diversos que han enriquit la convocatòria. 

 

Per altra banda, hem decidit apostar per sumar-nos al Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC). Aquest festival consistirà en la reproducció de 4 pel·lícules en 3 jornades a la sala de la concòrdia. Cada jornada tractarà un tema en concret i les pel·lícules que es visionaran l’abordaran. Comencem tractant els feminismes amb la reproducció d’un curt i una pel·lícula el dia 25 de novembre. Els altres dos eixos que tractarem seran les migracions i els colonialismes. Per saber quan es realitzaran aquestes dues jornades estigueu atents a l’agenda municipal. 

 

Però tornant a l’inici de l’escrit, a banda de tot el que hem esmenat fins ara, també hem organitzat una jornada solidària que tindrà diferents actes i emplaçaments el dissabte dia 3 de desembre. Aquesta jornada es podrà dur a terme gràcies a la sectorial de cooperació, a les entitats del municipi, que sempre que se’ls necessiten donen un cop de mà, i a Pallassos Sense Fronteres i el seu projecte “Fem riure, fem futur”, al qual es destinaran els beneficis de la jornada. Començarem a les 10h a la Plaça de la Vila gaudint de diferents propostes que ens han preparat les entitats del municipi, seguirem a les 11h amb un espectacle de carrer que ens oferirà Pallassos Sense Fronteres i a les 12h podrem moure l’esquelet amb un taller de danses africanes. Després d’això podrem anar a descansar una estona i com apunt final de la jornada a les 19h ens tornarem a trobar tots i totes a la sala polivalent per gaudir de la gala solidària que ens oferirà Pallassos Sense Fronteres. Recordeu que per la gala cal comprar entrada a través d’entrapolis. 

 

Veïns i veïnes, gaudim d’un dia a peu de carrer, en família i aportant el nostre granet de sorra per tal que el projecte “Fem riure, fem futur” continuï sent una realitat.

 

Imanol Martín | Regidor de Cooperació i Solidaritat

 

 



Data de modificació: 24/11/2022 10:05:49

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss