Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:07  |  16/09/2024

Data i hora oficial

Ja ha sortit el "Crònica 65" del mes d'abril 2023

  • Crònica 65

    Crònica 65

25/4/2023

EDITORIAL - La importància d’estar ben informat

 

Aquest espai sempre està reservat als representants polítics de l’Ajuntament però donat que estem en període electoral, l’editorial ha estat escrita per la redacció i tracta sobre la informació i la seva importància.

 

La informació transparent és un dret. Si no ens ve donada, l’hem d’exigir.

 

Mai abans havíem tingut accés a tanta informació. I mai abans, havíem estat tan desinformats com ara. Sembla impossible, veritat? Actualment els canals i plataformes d’informació són molt diversos.

 

Com a éssers humans racionals, busquem aquell mitjà de comunicació que més s’adeqüi a la nostra realitat, rebutjant qualsevol altre tipus de pensament que qüestioni el nostre mapa mental.

 

D’acord amb els temps que corren, les presses s’apoderen gairebé del control total del nostre entorn i, fins i tot, d’actuacions pròpies. Malgrat el temps sigui escàs, cal contrastar qualsevol informació que consumim i cercar la font originària de la notícia. D’aquesta manera, serem capaços de configurar el nostre propi relat, en comptes d’acceptar el que ja ens ve donat.

 

Tenint en compte que el temps és escàs, val la pena fugir de titulars i aturar-nos a la lectura més detallada d’algunes notícies.

 

Com a ciutadania, hem de tenir el desig i la obligació de contrastar qualsevol informació que consumim. Per tant, estar informat/da no és el mateix que estar ben informat/da. Si la ciutadania no exigeix el dret a la informació de qualitat i transparència, acabarem vivint en una societat contaminada per les temudes fake news.

 

Davant d’aquesta realitat innegable, en les persones lectores recau bona part de la responsabilitat de voler destriar, i discernir els elements que poden resultar ser falsos dels que no.

 

D’altra banda, l’accés a les noves tecnologies no està a l’abast de tothom i, cal seguir mantenint i conservant, el paper. D’aquesta manera la informació arribarà a tota la ciutadania, així tothom pot saber què passa i com passa en el seu entorn.

 

Amb aquesta visió del que és la comunicació avui i de la importància d’estar ben informat,, l’equip de redacció de Crònica treballa mensualment aquest butlletí informatiu municipal que ara teniu a les vostres mans, sota els paràmetres del rigor informatiu, la informació contrastada i intentant arribar a totes les llars del municipi.

 

Equip redactor del butlletí "Crònica de Montmeló"

 



Data de modificació: 02/05/2023 14:29:41

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss