Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

07:49  |  15/07/2024

Data i hora oficial

Montmeló s’ha omplert d’arts escèniques per celebrar els deu anys del Fitkam

 • Fitkam 2023

  Fitkam 2023

 • Fitkam 2023

  Fitkam 2023

 • Fitkam 2023

  Fitkam 2023

 • Fitkam 2023

  Fitkam 2023

 • Fitkam 2023

  Fitkam 2023

 • Fitkam 2023

  Fitkam 2023

 • Fitkam 2023

  Fitkam 2023

4/5/2023

Al voltant de 3.000 persones han participat a la 10a edició del Fitkam, que ha comptat amb una vintena d’espectacles de diferents disciplines artístiques com teatre visual, circ, clown, instal·lacions o titelles. El Fitkam ha assolit el seu objectiu: reunir a professionals, companyies i públic per fer una gran festa de les arts escèniques i celebrar el seu 10è aniversari.

 

El moment més emotiu de l’esdeveniment va tenir lloc el divendres amb l’espectacle inaugural de dansa ‘Spiralis’ de la Cia Bool. I, posteriorment la celebració dels deu anys als Jardins de la Torreta, on es va fer un reconeixement a tots els directors artístics que han passat pel festival.

 

Montmeló ha estat aquest cap de setmana el punt de trobada de les arts escèniques per a públic infantil i juvenil a Catalunya. Aquesta proposta cultural pensada per a famílies i professionals, tenia en aquesta edició un motiu especial de celebració, el seu desè aniversari que ha aplegat públic, professionals i algunes de les mes de 200 companyies que han estat programades durant tots aquests anys.

 

Enguany el festival ha avançat les dates i ha canviat el format de dies celebrant-se  divendres i dissabte. Això ha afavorit la participació de professionals reunint més de 180 persones acreditades. Va quedar palès al Vermut PRO, on més d’una centena de programadors i programadores van acostar-se als Jardins de la Torreta a conèixer el projecte d’Ortiga, una companyia que va néixer fa 8 anys amb la voluntat de crear espectacles artístics vinculats amb temàtiques ambientals i socials.

 

El seu darrer projecte: ‘Originària neix per quedar-se temps als llocs, tant perquè som conscients de l’emergència ambiental, i així gastem menys energia i som més sostenibles, com per vincular-nos amb les persones dels llocs on actuem’, assegurava un dels membres de la companyia. I aquesta ha estat la gran aposta del Fitkam d’enguany, portar Originària per fer tallers i funcions amb les escoles de Montmeló durant tota la setmana, i allargar els dies del festival amb la instal·lació ‘Fulles ambulants’ i l’espectacle An-Ki’ per al públic i professionals.

 

La resposta del públic ha estat molt positiva durant els dos dies, tant als espais escènics com a les propostes  de carrer ‘Ou’ de Poca Cosa Teatre o de circ ‘Fins al cel’ de Spanish Circo, que estaven plens de canalla degut a que divendres era dia de lliure disposició a les escoles de Montmeló.

 

Des de l’ajuntament mostren la seva satisfacció ‘Estem satisfets del que hem construït durant aquests 10 anys a Montmeló, i molt orgullosos d’haver donat continuïtat a un festival que cada any omple el nostre poble de cultura i arts escèniques’.

 

La Marta Martí i Montse Homs, codirectores artístiques, creuen que el Fitkam de Montmeló està consolidat com un escenari tant per a professionals, com per a les famílies d’arreu. La direcció artística assegura que “Tant artistes, com programadors i promotors culturals es troben a Montmeló per enriquir el sector. A més, aquest any s’ha vist que moltes companyies s’acreditaven per veure espectacles d’altres companys de professió”.

 

FITKAM s'organitza des de l’Ajuntament de Montmeló amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Enguany, s’ha tornat a signar un conveni amb Fundació Xarxa per facilitar als seus programadors  l’assistència al festival.

 

Un cop més, el Fitkam ha comptat amb alumnat en formació per fer de regidors i regidores dels espectacles, gràcies a l’acord amb l’Escola Tècnica, Ites. Enguany també s’ha comptat amb el suport d’alumnat de l’INS Montmeló que han col·laborat a fer possible el festival.Data de modificació: 04/05/2023 14:54:18

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

 • Facebook

Segueix-nos:

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • rss