Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:01  |  21/09/2024

Data i hora oficial

Ha sortit el butlletí municipal 'Crònica 54' del mes d'abril de 2022

  • Crònica 54 - Abril 2022

    Crònica 54 - Abril 2022

26/4/2022

EDITORIAL | L’espai públic, un espai de tothom i per a tothom

 

L’espai públic és un espai inacabat, en constant transformació, que es construeix a partir de la participació col·lectiva i de la pràctica quotidiana, per tal de facilitar el dia a dia de totes les persones.

 

Aquest espai el conformen els carrers, passejos, avingudes, places, parcs, etc. També els equipaments municipals de lliure concurrència i el patrimoni històric i cultural. Són indrets de trobada entre persones conegudes i desconegudes, de relació entre veïns i veïnes de totes les edats i condició social. Són, per tant, àrees de convivència.

 

Es tracta del millor equipament municipal que compartim els habitants d’un mateix poble o ciutat, on rebem els visitants i ens mostrem al món. Zones que ens permeten exercir de ciutadans i alhora compartir el passar de la vida. Una àgora gegant on practicar el civisme, la sociabilitat, l’equitat i la igualtat de gènere, es a dir, viure la democràcia de manera plena com a membres d’una mateixa comunitat.

 

El manteniment de l’espai públic correspon a l'Ajuntament i, en el cas de Montmeló, a la regidoria de Via Pública, però és responsabilitat de tots els ciutadans i ciutadanes tenir-ne cura, com si fos casa nostra, però també casa de tothom.

 

Una part molt important de les tasques i del pressupost d’aquesta regidoria s’adreça al manteniment de la via pública, que inclou la neteja viària, la recollida de residus, el manteniment dels paviments, de la xarxa de clavegueram, l’enllumenat públic, el mobiliari urbà, les àrees de jocs infantils i els espais lúdics per a la gent gran, entre d’altres. La finalitat és que la ciutadania pugui gaudir d’un espai públic de qualitat per poder desenvolupar la seva vida quotidiana de la manera més favorable en termes d’utilització dels carrers i de la realització d’activitats a l’espai públic. En aquest sentit, cal tenir molt en compte el paper que porta a terme la brigada municipal.

 

A Montmeló estem duent a terme diferents obres per a la millora i manteniment d’aquests  espais com és el cas de la urbanització del carrer Navarra, l’asfaltament del vial perimetral del Circuit, la il·luminació del Passeig de les Corts Catalanes, l’arranjament de les piscines o del parc de la Quintana de Dalt. En els propers mesos iniciarem les obres de reurbanització del primer tram del carrer Cinto Verdaguer i la millora d’accessibilitat a la confluència dels carrers Nou amb Federico García Lorca, entre d’altres.

 

Totes aquestes actuacions, més les inversions previstes i aquelles tasques de manteniment del dia a dia, formen part del nostre compromís amb la ciutadania per mantenir i millorar un espai públic que és patrimoni de tots nosaltres.

 

Sito Jiménez | Regidor de Via Pública

 



Data de modificació: 29/04/2022 11:06:46

Escut de Montmeló

© Ajuntament de Montmeló
Plaça de la Vila, 1
08160 - Montmeló
Tel. 935.720.000
Fax. 935.720.420

Comparteix:

  • Facebook

Segueix-nos:

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • rss